UA / RU
Підтримати ZN.ua

Терористи "ЛНР" не мають наміру віддавати контроль над кордоном з Росією

Бойовики вважають, що "без трудового Донбасу Україна приречена на масову бідність і деградацію".

Так звана "Луганська народна республіка" не має наміру віддавати Києву контроль над кордоном між підконтрольної їм територією і Росією, заявив ватажок бойовиків "ЛНР" Ігор Плотницький.

"Я вже заявляв про те, що всі спроби повернути мінський протокол проти нас не пройдуть. Ми підписали цей протокол як договір про мирне співіснування. Ізолювати і задушити нас не вийде. Ми не віддамо свої кордони з братньою Росією під ворожий контроль. А до економічного змагання з Україною ми готові. Скоро весь світ побачить, що без трудового Донбасу Україна приречена на масову бідність і деградацію", - сказав він.

Так Плотницький відреагував на заяву радника президента України Юрія Луценка, який повідомив, що мінський протокол не передбачає особливого статусу для Донецької та Луганської областей в цілому, і його отримає третина території Донбасу, контрольована бойовиками.

"Протокол чітко визначив: мова не йде про особливий статус двох областей. Там чітко написано: лише ті райони, які не підконтрольні української влади у двох областях", - сказав він.

Таким чином, за словами Луценка, буде створена "спеціальна зона" у складі цілісної України. За словами радника президента, ця зона може бути ізольована і обнесена інженерними спорудами. !zn