UA / RU
Підтримати ZN.ua

Терористи "ДНР" стурбовані активністю снайперів ЗСУ – ІС

Бойовики зазнають великих втрат. Для навчання окупантів "антиснайперській діяльності" в Донбас прибули військовослужбовці РФ.

У двох бригадах і трьох батальйонах так званого "1-го АК" терористичної організації "ДНР", за розпорядженням командування, проводяться відбір і підготовка бойовиків для формування "антиснайперских груп", повідомляє координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

Підготовку терористів курирують "інструктори" зі складу частин спеціального призначення Головного розвідувального управління Генерального штабу Збройних сил Росії. З цією метою в Донецьк з Ростова-на-Дону прибули близько десяти російських військових.

"Цей процес ініційований російськими кураторами в штабі "1-го АК ДНР", стурбованими "активністю снайперів ЗСУ на передньому краї, озброєних сучасними снайперськими комплексами західного виробництва, що вже призвело до невиправданого збільшення втрат у підрозділах, що обороняються у першому ешелоні"", - пише Тимчук на своїй сторінці в Facebook.

Для забезпечення "антиснайперських груп" з Росії будуть поставлені снайперські гвинтівки ГССК "Вихлоп" (6С8). Наразі вісім таких гвинтівок вже застосовуються російськими ДРГ в Донбасі.

На початку травня прикордонна служба Росії відмовилась віддавати родичам вбитого під Бахмутом снайпера Рафаеля Шаріфулліна зі складу 4-ї окремої мотострілецької бригади (Алчевськ) 2-го АК ЗС РФ.

Уродженця Ульяновська українські військові знищили в районі Бахмутської траси 26 квітня цього року. Снайперська дуель між групою російських найманців, до складу якої входив Шаріфуллін, та двома військовослужбовцями Збройних сил України тривала довше доби.