UA / RU
Підтримати ZN.ua

Терористи «ДНР» хочуть засудити до страти ще трьох іноземців-захисників України

Хардінг та Густавссон відбивали атаки росіян на «Азовсталі».

У так званому «верховному суді» самопроголошеної «ДНР» оголосили незаконні обвинувачення громадянам Швеції, Хорватії і Великої Британії, які воювали за Україну. Трьох з них хочуть засудити  до страти, повідомляють росЗМІ.

Матіаса Густавссона (Швеція), Векослава Пребега (Хорватія) та Джона Хардінга (Велика Британія) звинуватили в «участі найманця у військових діях і навчанні для насильницького захоплення влади».

Британця Ендрю Хілла – в «участі найманця у військових діях», його співвітчизника Ділана Хілі – у «вербування найманців».

За «законами» терористичного угруповання Хардінгу, Пребегу і Густавссону загрожує «смертна кара». Усі п’ятеро добровольців не визнають себе винними у злочинах, в яких їх намагаються звинуватити терористи.

Читайте також: Останній день у фортеці Маріуполь: захисник міста "Орест" показав "Азовсталь" зсередини

Нагадаємо, 9 червня «верховний суд ДНР» засудив британців Ейдена Асліна, Шона Піннера і марокканця Сааудуна Брахіма, які воювали за Україну, до «смертної кари».

В Організації Об'єднаних Націй назвали воєннним злочином суд над військовополоненими. Протиправним рішенням Росія намагається підняти ставки на переговорах, вважає радник глави МВС Вадим Денисенко.