UA / RU
Підтримати ZN.ua

Терехов закликав захищати Харків поліцейських із інших регіонів України

Харків став містом “обраних”, де поліцейські знають номери тих, хто їздить містом та бояться їх зупиняти.

У Харкові гучні та трагічні аварії на дорогах провокують кілька причин. Перша — добрі та якісні дороги. Друга — патрульні навмисно не зупиняють порушників. Про цей час виїзного засідання Комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності заявив мер Харкова Ігор Терехов, повідомляє "Суспільне".

"Ви запитуєте: "А чому так багато ДТП?" Якщо чесно, хоч це і не популярно, але скажу вам: а тому що дороги в Харкові хороші. Я вам невипадково говорю це. Як тільки ти внутрішньоквартальну дорогу робиш хорошу, на наступній зустрічі приходять люди та просять: "Покладіть, будь ласка, лежачого поліцейського". Тому що їздять внутрішньоквартальною дорогою, діти виходять на майданчики і починаються проблеми", — сказав Терехов.

Він визнав, що харківські поліцейські не хочуть виконувати своїх обов'язків та запропонував довірити охорону міста патрульним з інших регіонів.

"Скажу чому. Тому що сьогодні багато патрульних поліцейських у Харкові знають номери тих, хто їздить [містом], і не зупиняють їх", — заявив Терехов.

Читайте також: На місці ДТП із підлітками у Харкові збили патрульного

Раніше повідомлялося, що за минулі 10 місяців 2021 року з лав поліції Харкова звільнилося в півтора раза більше людей, ніж пішло за весь 2020 рік. В результаті в Харкові вже немає піших патрулів.