UA / RU
Підтримати ZN.ua

Тепло у житлові будинки Києва почнуть подавати з 16 жовтня

Школи, лікарні і дитсадки підключаються за їхніми заявками.

Запуск системи опалення для подачі тепла у будинки киян проведуть з понеділка, 16 жовтня, повідомляє прес-служба мера Києва Віталія Кличка.

Наголошується, що на даний момент школи, лікарні та дитячі садки підключаються за заявками, а з наступного понеділка вже буде запущена система опалення для подачі тепла в житлові будинки.

"Зараз школи, лікарні і дитсадки підключаються за їхніми заявками. А з наступного понеділка ми запускаємо систему опалення для подачі тепла в житлові будинки міста. Технологічно потрібно 7-10 днів, щоб система повністю запустилася і ефективно працювала", - розповів Кличко.

Мер столиці також повідомив про те, що звернувся до уряду з пропозицією про зниження ціни на газ для соціальних установ.

На початку жовтня віце-прем'єр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко повідомив про те, що середньодобова температура в Україні опуститься до рівня, який необхідний для початку опалювального сезону, орієнтовно 15 жовтня.

Опалення в соціальних об'єктах повинно включатися, якщо температура в приміщенні опускається нижче 16°, незалежно від температури на вулиці. У Києві розпочався опалювальний сезон для об'єктів соціальної сфери 9 жовтня.

У минулому році опалювальний сезон у Києві розпочався 12 жовтня, а закінчився 1 квітня.