UA / RU
Підтримати ZN.ua

Тепер в'їхати в Україну можна тільки при наявності негативного ПЛР-тесту – Степанов

Ця умова обов'язкова для всіх, незалежно від того, з якої країни прибуває громадянин.

Глава МОЗ Максим Степанов заявив про те, що тепер умовою в'їзду в Україну є негативний ПЛР-тест на коронавірус, передає "Інтерфакс-Україна". За словами міністра, відповідне рішення уряд ухвалив напередодні.

"Вчора було внесено зміни щодо перетину кордону. З дня набрання постановою чинності (22 березня), незалежно від того, з якої країни перебуває громадянин, всі мають надати довідку про негативний результат ПЛР-тестування, проведеного за 48 годин", - заявив Степанов.

Міністр пояснив, що таку постанову Кабінет міністрів затвердив під час позачергового засідання 22 березня.

Читайте також: Bloomberg: Країни Європи хочуть пом'якшити правила в'їзду для іноземців

Станом на 23 березня в Україні виявили 1 565 732 випадки коронавірусу. Зокрема, за останню добу COVID-19 зафіксували у 11 476 осіб. Напередодні щеплення від коронавірусу зробили 10 904 людям.

У червоній зоні опинилися вісім регіонів: Київ, Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Київська, Одеська, Сумська та Чернівецька області.

При цьому в Києві карантин посилили за день до того, як комісія з ТЕБ та НС вирішила віднести місто до зони з найвищим рівнем епіднебезпеки.  У КМДА повідомили, що під час посиленого карантину громадський транспорт у Києві працюватиме, але з обмеженнями. 

Також посилений карантин діє у Львові та Миколаєві.