UA / RU
Підтримати ZN.ua

Телеканал «Дім» розпочав супутникове мовлення на окупованих Росією територіях

Телемовлення почалося 1 березня.

Із сьогоднішнього дня, 1 березня, державний телеканал "Дім" почав своє мовлення в Донецьку, Макіївці, Горлівці, Судаку, Євпаторії, Сімферополі та інших містах на тимчасово окупованих Росією територіях. Про це повідомила пресслужба телеканалу.

"... Ми почали мовлення через супутник Astra, а також збільшили кількість передавачів аналогового і цифрового сигналу вздовж лінії зіткнення на Донбасі. Завдяки цьому "Дім" бачать майже всі міста тимчасово окупованих територій. Нам надходять повідомлення від жителів Донбасу і Криму", - повідомив шеф-редактор телеканалу Олексій Мацука.

Зазначається, що телеканал запустився на окупованих територіях тільки вранці, а вдень вже з'явилися позитивні відгуки.

"Своїми емоціями наші земляки, які сьогодні знаходяться за лінією зіткнення на Донбасі, у тимчасово окупованому Криму, діляться через повідомлення в месенджерах, телефонні дзвінки", - поділилася гендиректорка ДП "Мультимедійна платформа іномовлення України" Юлія Островська.

Станом на 1 березня доступний також аналоговий і цифровий сигнал телеканалу, який подається на тимчасово окупований Крим і частину Донбасу через 18 передавачів.

Нагадаємо, 2 лютого 2020 року Міністерство культури, молоді та спорту України представило телеканал "Дім", який веде мовлення на тимчасово окуповані території. За словами адміністрації каналу, "Дім" "не транслюватиме тези російської пропаганди, що не буде вести мовлення про "повстанців", "громадянську війну" і не називатиме російські танки "рожевими єдинорогами", які приїхали з любов'ю, from Russia with love".

Телеканал іномовлення України (UA | TV) 12 січня 2020 року припинив мовлення в прямому ефірі. На базі UA | TV вирішили створити телеканал для мовлення на тимчасово окуповану українську територію.