UA / RU
Підтримати ZN.ua

Татаров з адвокатами прийшов до НАБУ – журналіст

Минулого тижня детективів НАБУ не пустили до Офісу президента для вручення підозри Татарову

Заступник голови Офісу президента Олег Татаров прийшов до Національного антикорупційного бюро за повісткою про виклик, повідомив у Telegram журналіст Олег Новіков. Татарова підозрюють у причетності до махінацій “Укрбуду” з квартирами для Нацгвардії, які завдали держбюджету збитків на понад 81 млн грн.

“Заступник глави Офісу президента Олег Татаров прийшов до Національного антикорупційного бюро за повісткою про виклик. Прийшов у супроводі адвокатів”, - йдеться у повідомленні. 

Минулого тижня НАБУ повідомило про те, що оголосило про підозру Олегу Татарову. Водночас у коментарі ZN.UA директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник зазначив, що у заступника голови ОПУ зараз немає адвокатського імунітету, тому підозру щодо нього можна було підписувати.

При цьому представників НАБУ не пустили в Офіс президента для того, аби особисто вручити Татрову підозру. В ОПУ заявили, що прохання правоохоронців нібито було незаконним. 

Слідство підозрює Татарова в тому, що він причетний до надання хабара за забезпечення видачі недостовірного письмового висновку судового експерта у справі про заволодіння 81 млн грн Нацгвардії. Зокрема, через надання неправомірної вигоди замдиректора експертно-криміналістичного центру занизив різницю між ринковою вартістю житлових комплексів в більш ніж 11 раз.

Читайте також: Зеленський записав новий «відосік»: розповів «про роботу і перемоги України», але промовчав про Татарова

1 грудня журналіст Юрій Бутусов повідомив про те, що колишній народний депутат і керівник "Укрбуду" Максим Микитась, який також фігурує в цій справі, дав свідчення проти Олега Татарова.

Також журналіст написав, що НАБУ підготувало підозру Татарову, проте суддя Вищого антикорупційного суду Мойсак нібито заблокував вручення повідомлення про підозру. Зі свого боку, в ВАКС заявили про те, що Вищий антикорупційний суд не отримував клопотання про надання дозволу на затримання Татарова.

Детальніше про те, які пласти топ-корупції можуть бути розкриті справою по колишнього народного депутата Микитася, а також навіщо ОПУ покриває Олега Татарова читайте в інтерв'ю директора НАБУ Артема Ситника, з яким для ZN.UA поспілкувалася Інна Ведернікова.