UA / RU
Підтримати ZN.ua

Тарнавський підтвердив відхід захисників з укріпрайону "Зеніт" в Авдіївці

Він переконує, що стратегічної переваги після цього росіяни не отримають. 

Генерал Олександр Тарнавський заявив, що після багатьох місяців протистояння командування ухвалило рішення відійти із позиції "Зеніт" на південно-східній околиці Авдіївки. У повідомлення на своєму Tg-каналі він наголосив, що захисники тримали цю позицію, поки це дозволяло ефективно стримувати та знищувати ворога.

Причиною відведення стала необхідність зберегти життя захисників та покращити оперативну обстановку. 

"Тактично зайняття цих позицій не надає ворогу стратегічної переваги та не змінює ситуацію в межах авдіївської оборонної операції, — переконує генерал. — Наразі триває перегрупування військ, поповнення припасів та облаштування підрозділів на нових позиціях. Відбувається планове посилення підрозділів". 

Читайте також: Росіяни напружили усі м'язи, аби досягти успіху в Авдіївці: офіцер 59 ОМПБр розповів подробиці

Нагадаємо, один з військових ЗСУ розповів, що ситуація в Авдіївці Донецької області не контрольована, як про це заявляє військове командування, а критична. За його словами, бійці 2-ї роти 1-го батальйону 110-ї бригади готові відходити з однієї з ділянок там, але командування затягує цей процес та відмовляє пораненим в евакуації. Ба більше, захисникам, які вже не можуть оборонятися, обіцяють допомогти з боєкомплектом та припасами замість безпечного відведення.