UA / RU
Підтримати ZN.ua

Таран про фейк призупинення військової допомоги від США: Росія веде війну проти нас на всіх фронтах

Глава Міноборони просить ЗМІ проявляти пильність.

Міністр оборони Андрій Таран назвав появу фейку про заморожування американської допомоги Україні елементом інформаційної війни Росії проти України й закликає ЗМІ не реагувати на провокації.

Про це повідомляє пресслужба Міноборони.

"Не дивно, коли так звані "ЗМІ" держави-агресора відпрацьовують завдання з інформаційних операцій. Вони є неприкритою зброєю військової машини РФ. Дивує і викликає жаль, коли деякі вітчизняні ЗМІ, в тому числі з тих, що відносять себе до якісних ресурсів, ведуться на провокації, не перевіряють вміст і джерела такого роду інформ-вкидань, і стають сліпим інструментом інформаційної війни в руках ворога", - сказав Таран.

Читайте також: В ЄС розробляють першу єдину військову доктрину, її планується прийняти до березня 2022 года

Таран нагадав, що Міноборони з 2020 року в умовах стримування збройної агресії Російської Федерації системно і послідовно реалізує другий етап військової реформи. Важливим елементом її успішного втілення повинно стати об'єднання національних і іноземних ресурсів для залучення необхідних інвестицій в створення певних можливостей. У цьому контексті Міноборони та Збройні сили України тісно співпрацюють з міжнародними партнерами, в першу чергу зі Сполученими Штатами Америки.

"В протягом січня - березня 2021 року Міністерство оборони України... організувало роботу щодо оцінки стану реалізації завдань оборонної реформи і реформи оборонно-промислового комплексу. В результаті проведеної роботи на початку квітня 2021 року Міністерство оборони України підготувало і передало Міністерству оборони США відповідний підсумковий документ, який 11 червня 2021 року, після відповідної сертифікації Пентагоном і Держдепартаментом, був схвалений Конгресом США", - заявив Таран.

Міноборони та ЗСУ дякують американських партнерів за послідовну підтримку процесу оборонної реформи в Україні, спрямованої на зміцнення обороноздатності Української держави в умовах триваючої російської агресії.

18 червня американське видання Politico з посиланням на джерела написало, що адміністрація президента США прийняла рішення заморозити виділення Україні військову допомогу, в тому числі летальної зброї.

12 червня стало відомо, що Міноборони США ухвалило рішення надати Україні другий транш військової допомоги в розмірі 150 млн доларів в 2021 році.

У березні адміністрація президента США Джо Байдена прийняла рішення виділити Україні новий пакет військової допомоги в розмірі $125 млн.

Всього з 2014-го року США виділили на політику безпеки України понад 2,5 мільярда доларів.