UA / RU
Підтримати ZN.ua

Тандіт підкреслив, що Росія іноді заважає обміну полоненими

РФ намагається все централізувати, зазначив радник голови СБУ.

Радник голови Служби безпеки України Юрій Тандіт заявив, що на даний момент кілька українських військовополонених утримує якийсь кримінальний авторитет.

априклад, ми наразі знову вийшли на одного з кримінальних авторитетів, який знаходиться в районі Горлівки, який утримує ще кількох наших хлопців. Я думаю, що ми їх у нього заберемо. Хоча ми це робимо тихо, щоб про цей переговірний процес не дізналися з боку сусідньої держави, щоб нам не завадили", - сказав Тандіт.

За його словами, російська сторона іноді заважає процесу обміну полоненими.

ому що вони (росіяни – прим. ред.) дійсно намагаються все централізувати. Іноді, коли ми вже домовляємося, вони заважають нам звільняти", – підкреслив радник голови СБУ.

8 вересня представник президента з мирного врегулювання ситуації в Донбасі Ірина Геращенко повідомила, що в полоні у бойовиків залишаються ще 156 українців.

"Тим часом, за останньою оновленою інформацією СБУ, на сьогодні в заручниках залишаються 156 українців, з них близько 100 - це військовослужбовці і бійці батальйонів, решта – цивільні", - повідомила Геращенко.

16 серпня Геращенко повідомляла, що з полону бойовиків за рік звільнили 2852 людини.