UA / RU
Підтримати ZN.ua

Там залишилися ті, хто до останнього не хоче виїжджати: Кириленко розповів про евакуацію з Донеччини

Посадовець очікує, що ситуація зміниться з наближенням опалювального сезону.

Наразі з Донецької області виїхали дві третини населення, а ті люди, які залишилися, до останнього не бажають покидати домівки. Про це заявив голова Донецької ОВА Павло Кириленко в ефірі національного телемарафону.

За словами посадовця, на даний момент в регіоні досі перебувають близько 750 тисяч людей. Евакуація з області йде вкрай повільно через постійні обстріли окупантів. Кириленко зазначив, що більша частина тих, хто залишився на Донеччині, до останнього не бажають виїжджати з дому, проте він очікує, що ситуація зміниться з наближенням опалювального сезону.

«Так, темпи дуже низькі і більшість людей не має бажання виїжджати. Але це  зараз. Ще літній період не завершився. Ми розуміємо, що із настанням холодів люди будуть діяти інакше. Якщо евакуація йде повільно, то це через те, що лишилася та категорія людей, яка до останнього не хоче виїжджати», – заявив керівник ОВА.

Читайте також: На Донеччині почалася обов'язкова евакуація

Нагадаємо, що кілька днів тому Президент України Володимир Зеленський закликав жителів Донецької області виїжджати якомога швидше. Для цього було створено спеціальний координаційний штаб, завданням якого є евакуація більш ніж 200 тисяч осіб до настання опалювального сезону.  

Опалювальний сезон 2022/2023 стане найскладнішим для України за весь час незалежності. Докладніше у статті Олександра Кітраля «Зима наближається: які труднощі очікують українців, і що робити».