UA / RU
Підтримати ZN.ua

Таксист ледь не завіз військового в «сіру зону»: Бутусов повідомив подробиці стрілянини на блокпосту біля Вікторівки

Часовий відкрив вогонь по автомобілю, що рухався в бік окупованої території.

В автомобілі, по якому відкрив вогонь чатовий на блокпосту поблизу Вікторівки Донецької області, перебували таксист і військовослужбовець, котрий прибув в розпорядження 53-й Окремою механізованої бригади імені князя Володимира Мономаха Збройних сил України. З невстановленої причини таксист віз військового у напрямку до «сірої зони» й окупованої території, повідомив журналіст Юрій Бутусов із посиланням на власні джерела.

За інформацією журналіста, військовослужбовець взяв відношення в військкоматі для оформлення в 53-й ОМБр, що займає смугу в районі зони розведення Богданівка-Петрівське. Щоб доїхати до штабу бригади, він взяв таксі.

«Таксисти досконально знають район оборони, постійно возять бійців, тому чоловік не сумнівався, що його доставлять точно і найкоротшим маршрутом. Важко зрозуміти, що рухало таксистом, який замість поїздки правильним маршрутом виїхав на передову, на наш взводний опорний пункт. Тут проїзд заборонений. Ще трохи, і вони проїхали б у Вікторівку - село вже в «сірій зоні», - написав Бутусов у Facebook ввечері у вівторок, 9 лютого.

Журналіст уточнив, що після того, як чатовий зробив попереджувальний постріл у повітря, автомобіль, що проїхав блокпост, зупинився. Після цього водій та пасажир чомусь не виконали вимогу вартового, і той відкрив вогонь на ураження.

«З машини вийшли двоє, солдат сказав їм підійти. Люди сіли в машину, чатовий відкрив вогонь на ураження», - пояснив Бутусов.

Пасажир отримав кульове поранення в руку, таксист від отриманих поранень помер.

За словами Бутусова, слідство перевіряє «наскільки обґрунтованими були дії чатового, як була організована служба».

Резонансне подія в смузі оборони 53-й бригади. Чоловік взяв відношення в військкоматі для оформлення...

Опубліковано Юрієм Бутусовим Вівторок, 9 лютого 2021 р.

Читайте також: Бойовики "ДНР" активно вербують в "армію" таксистів – ІС

Раніше в штабі ООС повідомили, що ввечері 8 лютого чатовий відкрив вогонь по автомобілю «ВАЗ 2105», щопроїхав блокпост поблизу Вікторівки і слідував у напрямку до позицій противника. Вимогу чатового зупинитися водій проігнорував, збільшивши швидкість. Відкривши вогонь по автомобілю, військовий поранив водія і пасажира. Водій помер від ран по дорозі в лікарню.