UA / RU
Підтримати ZN.ua

Тайвань надасть кошти для відбудови Бучі

Також глава МЗС країни пообіцяв фінансову допомогу у відновленні Харкова, Одеси, Чернігова, Сум і Запоріжжя.

Тайвань візьме участь у повоєнній відбудові українського міста Буча. Також уряд країни пообіцяв спрямувати фінансову допомогу на відновлення Харкова, Одеси, Чернігова, Сум і Запоріжжя. Про це повідомив мер Бучі Анатолій Федорук після онлайн-зустрічі з главою МЗС Тайваню Джозефом У.

За словами українського посадовця, він обговорив з іноземним дипломатом низку питань, які стосуються бучанської громади, і запевнив його, що цінує підтримку Тайваню. Натомість міністр закордонних справ У заявив, що його країна і надалі буде допомагати Україні.

«Нам відомо про страждання, вбивства, руйнування від війни, які залишили у Бучі агресори. Звірства у Бучі – це військові злочини, які важливо засудити, а винних – покарати. Тайвань і надалі підтримуватиме українців і допомагатиме у відбудові», – сказав У в розмові з Федоруком.

За даними видання Focus Taiwan, сума, яку надасть на відбудову Бучі Тайвань, становить 500 тисяч доларів.

Читайте також: Стала відома точна кількість вбитих російськими окупантами в Бучі та околицях міста

Раніше повідомлялося, що британські компанії можуть допомогти відновити інфраструктуру України.

Україна просто не може собі дозволити обмежитися досягненням довоєнного, занадто скромного для її потенціалу, рівня соціально-економічного розвитку. Повоєнна відбудова України має бути спрямована на кардинальну зміну структури економіки. На яку саме, читайте в тексті Ірини Підоричевої «Ключові завдання повоєнного відновлення України».