UA / RU
Підтримати ZN.ua

Священнослужителі УПЦ МП в Одесі приховують заражених і закликають ігнорувати карантин – медики

Така поведінка заважає роботі лікарів.

Священнослужителі УПЦ Московського патріархату заважають роботі лікарів-епідеміологів і приховують зараження COVID-19 серед кліру та віруючих. Про це повідомляє портал "Думська" з посиланням на слова головного лікаря Одеського обласного центру соціально значущих хвороб Світлани Єсипенко.

Зокрема, після госпіталізації хворої насельниці Теплодарського монастиря, представник УПЦ МП Діодор відхрестився від неї та образив жінку, заявивши, що у неї "проблеми з головою". В обителі досі стверджують, що діагноз жінки не підтвердили, а температура підвищувалася через нирки, що виявилося неправдою.

Схожий випадок стався і в Подольську. Там захворіли священник, що служив в місцевому соборі і його теща. При цьому церковне начальство повідомило епідеміологам, що чоловік служив зовсім в іншому місці - десь у Знам'янці Іванівського району. Це сильно ускладнило встановлення кола осіб, які контактували з носієм вірусу.

"Різко ці люди [хворі, - Ред.] "перестають" працювати в церквах, відвідувати ці церкви, у зв'язку з чим ми не можемо визначити коло контактних осіб і провести всі протиепідемічні заходи. Вони всі приховують один одного від нас. Зараз не знайдеш жодних кінців", - розповіла Єсипенко.

За словами медиків, саме в храмах Московського патріархату порушуються правила карантину, деякі священники навіть закликають ігнорувати їх. Інші релігійні організації, включаючи православні, ставляться до подій куди відповідальніше.

Думская

Раніше повідомлялося про те, що у намісника Києво-Печерської лаври митрополита Павла підтвердили зараження коронавірусною інфекцією. Також в лаврі зафіксували дві смерті від COVID-19: померли 73-річний архімандрит Нектарій і невідома 47-річна особа. Обидвоє заражених потрапили в лікарню у важкому стані.

Загальне число підтверджених випадків зараження COVID-19 у Лаврі досягло 90. Віталій Кличко повідомив, що Києво-Печерська лавра закривається на карантин, а за виконанням режиму стежитиме поліція.