UA / RU
Підтримати ZN.ua

Святкування Рош ха-Шана: мер Умані переночував під порогом Офісу президента в спальному мішку

Олександр Цебрій не втрачає надії розповісти Зеленському про загрозу паломництва хасидів до Умані.

© pavlovskynews
© pavlovskynews
© pavlovskynews

Міський голова Умані Олександр Цебрій заночував у спальному мішку біля порога Офісу президента в ніч з 17 на 18 серпня. З учорашнього дня мер чекає зустрічі з Володимиром Зеленським, щоб розповісти йому про загрозу паломництва хасидів, повідомляє Telegram-канал PavlovskyNews.

Відзначається, що Цебрій, виступає проти приїзду в період карантину іноземців з «червоної зони», де найбільше заражених Covid-19. За його даними, вже 300-400 паломників-хасидів прибуло в Умань.

"Мера обурило, що людей навіть не перевіряють на кордоні на наявність довідки про відсутність COVID-19. І зараз йому ніхто не може дати гарантій безпечного святкування в Умані єврейського Нового року - Рош Ха-Шана, куди з'їжджаються паломники", - йдеться в повідомленні.

У понеділок міський голова Умані Олександр Цебрій заявив, що готовий піти на радикальні заходи і перекрити в'їзди в місто у разі масового приїзду хасидів на святкування Рош Ха-Шана. У своєму відеозверненні, опублікованому в Facebook він також повідомив про свій намір, відправиться в Офіс президента, щоб зустрінеться і обговорити всю небезпеку ситуації, що склалася з Володимиром Зеленським.

Читайте також: Кабмін підтримав рішення обмежити в'їзд хасидів до Умані для святкування Рош га-Шана – Аваков

14 липня міжвідомча комісія при Міністерстві закордонних справ України прийняла рішення про те, що через пандемію коронавирусу прибуття десятків тисяч паломників-хасидів в Умань для святкування іудейського свята Рош ха-Шана в традиційному форматі в поточному році є неможливим.

Представники ізраїльського Міністерства охорони здоров'я вважають, що паломництво також варто було б заборонити.

Однак, незважаючи на заборону, група хасидів-паломників вже прибула до Ужгорода 22 липня.

У 2020 році святкування Рош ха-Шана припадає на 18-20 вересня.