UA / RU
Підтримати ZN.ua

Світовий банк планує виділити Україні 300 млн євро — міністр

Гроші передадуть для програми розвитку енергоефективності

17 грудня Світовий банк планує надати Україні 300 мільйонів євро для програми розвитку енергоефективності. Про це заявила віцепрем'єр-міністр економіки Юлія Свириденко на своїй Facebook-сторінці.

"Хороша новина — вже 17 грудня Рада директорів Світового банку розглядатиме надання Україні 300 млн євро в рамках другого траншу за проєктом "Друга позика на політику розвитку у сфері економічного відновлення". Ці кошти будуть спрямовані насамперед на фінансування президентського проєкту "Енергетична незалежність". Учасники програми зможуть знизити споживання енергії та рівень комунальних платежів на 60%. Вже 2022 року ми плануємо охопити до 5 тисяч багатоквартирних будинків по всій країні", — написала Свириденко.

Наразі, за словами віцепрем'єр-міністра, готується Стратегія партнерства на 2022-2026 роки. У документі пропишуть рамки співробітництва у галузі машинобудування, енергетики, сільського господарства, будівництва та інформаційних технологій.

Читайте також: Україна починає переговори зі США про скасування мита на імпорт сталі

Раніше повідомлялося, що біоенергетика в Україні за 2020 рік зросла на 26%, що еквівалентно 5,2 млрд кубометрів природного газу.