UA / RU
Підтримати ZN.ua

Світлова інсталяція про Україну прикрасила Нью-Йорк

Автором інсталяції є місцевий художник Вальдемарт Клюзко.

© facebook.com/waldemart.klyuzko
Нью-Йорк готується стати фінансовим центром світу
Нью-Йорк готується стати фінансовим центром світу

В одному з найпопулярніших місць світу - на Таймс-Сквер у Нью-Йорку - з'явилася світлова інсталяція "Ukraine tries adapting to life without Lenin" ("Україна намагається адаптуватися до життя без Леніна").

Автором інсталяції є місцевий художник Вальдемарт Клюзко.

"Щоб запустити цю стрічку, потрібно було прожити 2014-й і половину 2015 року. Я був свідком як у Києві падав ідол, а потім цю акцію підхопили інші міста. Україна змінюється для багатьох у свідомості і у фізичних аспектах. Довго не було справи до комуністичної клоунади і ми всі звикли, що "совкові" символи живуть серед нас, а комуністи роблять собі піар, лобіюють свою потрібність і важливість, розповідаючи про "єдиний радянський народ", - зазначив Клюзко.

Художник упевнений, що для американців і для всіх гостей Нью-Йорка ця інформація - є меседжем про те, що Україна оновлюється, і їй пора попрощатися з СРСР.

"Ми вже не є тим місцем, що залишилося після розпаду "совка", - ми самостійні і можемо вирішувати самі за себе", - додає він.

Для розміщення своєї мистецької акції він вибрав Таймс-сквер, оскільки вважає це місце справжнім постійно діючим Майданом, де вдень і вночі - тисячі людей.

Читайте також: У Донбасі демонтували черговий пам'ятник Леніну

"Тут різні люди з розплющеними очима, готовими все побачити", - додав Вальдемарт Клюзко.

Street Art Light by Waldemart Klyuzko NY 2205 15Times Square

Posted by Waldemart Klyuzko on 22 травня 2015 р.