UA / RU
Підтримати ZN.ua

Суто військового рішення для завершення війни в Донбасі недостатньо - Наєв

Командувач ООС наголосив на тому, що українські військові готові до виконання завдань операції.

Командувач операцією Об'єднаних сил (ООС) в Донбасі, генерал-лейтенант Сергій Наєв вважає, що лише військового шляху для врегулювання конфлікту на сході України, ініційованого російською агресією, недостатньо. Так думку він озвучив в інтерв'ю "Новому времени".

"Коли буде мир, і як закінчиться війна – це питання набагато складніше. Як людина військова, я знаю відповідь військову. Але на сьогодні очевидно, що суто військового рішення для завершення війни в Донбасі недостатньо", - зазначив Наєв.

Він також наголосив на тому, що українські військові готові й надалі виконувати бойові завдання у межах операції Об'єднаних сил. "Хочу запевнити, що Об'єднані сили готові до виконання завдань операції. Ми маємо найкращі Збройні сили, у нас найкращі люди, і ми обороняємо нашу рідну, найкращу землю – Україну", - резюмував він.

Нагадаємо, 22 серпня учасники Тристоронньої контактної групи погодили безстрокове припинення вогню в Донбасі з 29 серпня. "Шкільне перемир'я" стало 16-м з початку війни на сході України. Усі перемир'я, які передували йому, систематично порушувалися бойовиками. Чергове "хлібне" бойовики порушили у перший же день.

30 квітня, президент Петро Порошенко оголосив про офіційне завершення антитерористичної операції на сході України та початок Операції об'єднаних сил. 16 березня президент призначив генерал-лейтенанта Сергія Наєва командувачем Об'єднаних сил.

Детальніше про перспективи врегулювання ситуації в Донбасі читайте в матеріалі Юрія Бутусова "Війна в Донбасі: як примусити Путіна до миру" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".