UA / RU
Підтримати ZN.ua

Супрун прокоментувала ситуацію з Лінчевським

На думку Уляни Супрун, на МОЗ і реформи здійснюється атака.

В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун прокоментувала суспільний резонанс, що виник після оприлюднення стенограми виступу заступника міністра Олександра Лінчевського перед Рахунковою палатою, в якому той скептично оцінив ефективність лікування за кордоном українських громадян. Сьогодні з цього приводу зібралася дисциплінарна комісія, яка вирішила звернутися до Науково-дослідного інституту судових експертиз з пропозицією провести офіційну експертизу фрагменту висловлювання Лінчевського.

Після експертизи члени комісії мають прийняти рішення щодо дисциплінарного провадження стосовно заступника міністра, повідомляє "Українська правда". Наступне засідання комісії заплановане на 11 червня. Після засідання дисциплінарної комісії Супрун заявила про те, що резонанс навколо заяви Лінчевського – це атака на МОЗ і медичну реформу.

"Це, що відбувається з Лінчем, може статися з кожним з нас, з кожним, хто займається реформою, політикою. Нас атакують популісти і ті, які не хочуть бачити змін в країні", – зазначила Супрун, додавши, що слова її заступника очевидно вирвали з контексту.

Сьогодні під час засідання дисциплінарної комісії Супрун пояснила, чому, на її думку, відбувається атака на міністерство. За її словами, оприлюднення частини слів Лінчевського саме зараз відбулося невипадково: "Тоді почекали до якогось моменту, і я можу сказати, який момент. Коли підписують договори вже на нове фінансування трансформації системи охорони здоров'я, щоб використати цю атаку на МОЗ через Олександра Лінчевського".

Нагадаємо, свої скандальні слова про хворих на рак "Вони всі помруть" Олександр Лінчевський сказав 15 травня під час обговорення звіту щодо ефективності програми лікування за кордоном важкохворих українців. Це не був публічний виступ.

Додамо, що раніше на своїй сторінці у Facebook Супрун заявляла, що історія з Олександром Лінчевським "колись увійде в підручники, як прекрасний приклад інформаційної атаки з використанням маніпуляцій та брехні".

"Вчора ввечері нарешті отримали офіційну стенограму засідання Рахункової палати від 15 травня 2018 року. Нагадую, запит на неї МОЗ надіслав ще в день засідання. Натомість набагато раніше доступ до стенограми Рахункова вибірково надала іншим людям, і весь цей час вони її поширювали окремими, вирваними з контексту шматками", – зазначає Супрун.

Нагадаємо, після оприлюднення слів заступника міністра охорони здоров'я, лідери кількох парламентських фракцій зажадали відправити у відставку і самого Лінчевського, і Уляну Супрун. Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман наказав розпочати дисциплінарне провадження щодо Лінчевського.