UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сухопутні війська: Значна частина контенту, на якому зображуються конфлікти з нібито працівниками ТЦК — вороже ІПСО

У ЗСУ заявили, що отримують дані про фільмування сюжетів на окупованих територіях.

Фото ілюстративне.

Фото ілюстративне.

Сухопутні війська Збройних сил України заявили, що значна частина контенту у соцмережах, на якому зображені конфлікти з нібито українськими військовослужбовцями, в тому числі працівниками ТЦК та СП, — продукти російських підрозділів інформаційних операцій. Усі ж справжні ситуації, які дійсно трапились — ретельно перевіряються, йдеться у повідомленні у Telegram.

Сухопутні сили заявили також про отримання даних про фільмування такого контенту на окупованих росіянами українських територіях. На ньому зображені люди в українській уніформі та формі Національної поліції, які конфліктують з "місцевими жителями". Відбувається імітація побиття, зображені мікроавтобуси та автомобілі з військовими номерами. Зазначається також, що ворог використовує нейтральні локації, які нелегко визначити.

Читайте також: У Чернівцях 43-річний чоловік побився з представником ТЦК

"Окрім імітації конфліктів готуються відео, що пов'язують військовослужбовців ТЦК з вживанням спиртних напоїв, наркотиків, у закладах харчування та в супроводі жінок", - додають у Сухопутних силах.

Раніше Центр протидії дезінформації (ЦПД) повідомляв, що росіяни поширили фейк про те, що працівник ТЦК та СП побив чоловіка через начебто спротив мобілізації. Насправді ж на опублікованому відео кадри не "примусової мобілізації", а бійка, в якій нетверезий чоловік напав на військового, котрий повернувся з фронту, а не працює в ТЦК.