UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сухопутні війська: Зараз ЗСУ завдають окупантам максимальних втрат. Ситуація залежить від того, скільки часу росіяни ще готові це терпіти

Поки що у РФ телевізор перемагає здоровий глузд. 

Керівник служби зв’язків з громадськістю командування Сухопутних військ Володимир Фітьо розповів, що ЗСУ наразі завдають росіянам "велетенських втрат" на фронті, але окупанти швидко поповнюють їх новими резервами, через що інтенсивність їх наступу не змінюється. Під час телемарафону він наголосив, що ворог підтримує свої атаки та штурми великою кількістю БМП для підвозу піхоти та танків для прикриття. 

Та ЗСУ все це знищують.

"З 1 по 16 грудня втрати окупантів у смузі відповідальності ОСУВ "Хортиця" – 7697 осіб особового складу, 485 одиниць ураженої або пошкодженої техніки, з яких 67 танків, 99 бойових броньованих машин і 77 гармат та мінометів різних калібрів", – повідомив Фітьо.

Він нагадав, що населення у Росії вчетверо більше, ніж в Україні. Ресурсів у ворога також більше, адже вони все ще є на складах, а ВПК окупантів продовжує працювати. 

"Звичайно, цей ресурс не є безмежним. Ми зараз завдаємо максимальних втрат ворогу, які він тільки може нести. Все залежить від суспільства – скільки їхнє суспільство буде терпіти такі втрати. Наразі бачимо, що в Росії все ж перемагає телевізор над холодильником і здоровим глуздом", – сказав Фітьо.

Читайте також: У РНБО прокоментували результати контрнаступу ЗСУ: Старі підручники НАТО потрібно відправити до архівів. Такої війни досі не було

Нагадаємо, експерт у галузі безпеки та радник із політичних питань Ніко Ланге зробив припущення, що контрнаступ 2024 буде таким, яким головком Валерій Залужний запланував його на 2023 рік. Йдеться про перехід до мобільної війни. Найімовірніше, Херсонська область буде відправною точкою наступальних дій.Сам головнокомандувач відмовився коментувати цю інформацію, закликавши не робити з теми операцій Сил оборони шоу

Як нам сконцентруватися, аби вистояти, а також які є можливі сценарії розвитку подій? Про це — у статті Євгена Шибалова "Епоха нормальних пацанів".

Как нам сконцентрироваться, чтобы выстоять, а также какие возможные сценарии развития событий? Об этом - в статье Евгения Шибалова "Эпоха нормальных пацанов".