UA / RU
Підтримати ZN.ua

Судове засідання щодо запобіжного заходу для Розенблата відбудеться завтра

Початок судового засідання призначено на 10:00.

Солом'янський районний суд Києва розгляне клопотання прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про обрання запобіжного заходу народному депутату Бориславу Розенблату завтра, 18 липня, повідомляє прес-служба САП.

Зазначається, що початок судового засідання призначено на 10:00.

Раніше повідомлялося, що САП буде просити у Солом'янськоuj райсуду Києва обрати народним депутатам України Бориславу Розенблату і Максиму Полякову запобіжний захід у вигляді застави та зобов'язання здати документи для виїзду за кордон.

Як повідомлялося, 11 липня депутати Верховної Ради проголосували за зняття недоторканності з народних депутатів Максима Полякова ("Народний фронт") і раніше виключеного з фракції БПП Борислава Розенблата, але не дали дозвіл на їх затримання і арешт.

13 липня генпрокурор Юрій Луценко вручив Розенблату та Полякову повідомлення про підозру у скоєнні злочинів.

Нагадаємо, 19 червня детективи НАБУ затримали охоронця-водія члена парламентської фракції "Блоку Петра Порошенко" Борислава Розенблата при отриманні хабара.

200 тисяч доларів, за наявними даними, призначалися самому Розенблату і члену парламентської фракції "Народний фронт" Максиму Полякову за розробку та забезпечення прийняття законопроектів, спрямованих на забезпечення права на видобуток бурштину фірми з ОАЕ.