UA / RU
Підтримати ZN.ua

Судове засідання щодо заборони книги Кіпіані про Стуса перенесли на осінь

На засіданні 18 вересня розглянуть останній том доказів.

Судове засідання за позовом Віктора Медведчука проти Вахтанга Кіпіані та видавництва Vivat через книги "Справа Василя Стуса" перенесли на 18 вересня. Про це в п'ятницю, 14 серпня, повідомила прес-служба видавництва Vivat в Facebook.

Як зазначається, засідання відбудеться в Дарницькому районному суді Києва о 10:00. На ньому розглянуть останній том доказів і проведуть судові дебати.

Медведчук, який в 1980 році був призначений адвокатом репресованого поета, наполягає на вилученні всього тиражу з продажу, так як не пов'язаний з рядом положень в тексті Кіпіані.

Сам поет протестував проти цього призначення, але не зміг домогтися заміни захисника. У виступі перед судом Медведчук заявив про те, що всі "злочини" підсудного заслуговують покарання, фактично ставши на бік звинувачення.

Стусу винесли обвинувальний вирок: 10 років примусових робіт і 5 років заслання. У таборі у поета загострилися хронічні захворювання, але медичну допомогу йому не надавали. До звільнення Стус не дожив, 4 вересня 1985 року помер в таборі в Пермському краї.

Детальніше про долю поета читайте в статті "Остання крапля крові Стуса" на ZN.UA.