UA / RU
Підтримати ZN.ua

Судитимуть військкома із Запоріжжя за незаконну виплату підлеглим бойових

ДБР скерувало справу до суду.

Колишній керівник Запорізького обласного Територіального центру комплектування та соціальної підтримки нарахував приближеним особам понад 1 млн гривень бойових виплат. ДБР завершило досудове розслідування справи та скерувало до суду обвинувальний акт.

Як зазначається, екс-посадовець влаштував сімох наближених осіб в одну з бригад ЗСУ нібито для виконання бойових завдань, проте участі в бойових діях не брали, мали вільний графік, при цьому отримуючи підвищені виплати та можливість набути статус учасників бойових дій.

Читайте також: ДБР разом із поліцією провели обшуки в іспанській нерухомості колишнього військкома Одеси

Колишній військком обвинувачується у перевищенні службових повноважень, вчинених в умовах воєнного стану (ст. ч. 5 ст. 426-1 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років. Суд також арештував майно обвинуваченого: квартиру в Запоріжжі та три земельні ділянки в Запорізькій області.

Як повідомлялося, у Рівненській області воєнком нажив майна на 46 млн грн за неіснуючі доходи. Також проти колишнього військкома Одеси Євгена Борисова порушено кримінальне провадження за декількома статтями за фактами незаконного збагачення.