UA / RU
Підтримати ZN.ua

Суддя у справі про держзраду Януковича подав заяву про відставку

Вища рада правосуддя погодилася та звільнила Дмитра Камбулова.

Вища рада правосуддя задовольнила прохання заступника голови Оболонського районного суду Києва Дмитра Камбулова про відставку та звільнила його, повідомив "УНН" голова ВРП Ігор Бенедисюк.

"Звільнити у зв'язку з поданням заяви про відставку Камбулова Дмитра Геннадійовича з посади судді Оболонського районного суду міста Києва", - йдеться в заяві Бенедисюка під час засідання ВРП.

Дмитро Камбулов входив до складу суддівської колегії, яка мала на початку травня розглядати справу про державну зраду екс-президента-втікача Віктора Януковича. До складу колегії також входили очільник Оболонського районного суду Києва Владислав Дев'ятко та суддя того самого суду Максим Тітов.

Президент України Петро Порошенко підписав закон про внесення поправок до Кримінально-процесуального кодексу, які будуть використані для процедури заочного засудження, в тому числі, екс-президента-втікача Віктора Януковича.

Засідання Оболонського районного суду Києва у справі про державну зраду екс-президента-втікача Віктора Януковича розпочнеться 4 травня.

Нагадаємо, під час судового засідання 28 листопада по справі "беркутівців", підозрюваних у вбивствах учасників Революції Гідності, Генеральний прокурор України Юрій Луценко оголосив Януковичу підозру в зраді.

Янукович, який перебуває в Росії, з 28 листопада 2016 року є підозрюваним у кримінальному провадженні за ч. 1 статті 111 (державна зрада), ч. 5 статті 27, ч. 3 статті 110 (пособництво в умисних діях, вчинені з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України) та ч. 2 статті 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.