UA / RU
Підтримати ZN.ua

Суддя Кірєєв, який відправив Тимошенко у в'язницю, зник

Захист Тимошенко не виключає, що буде домагатися покарання для Кірєєва. Вже є рішення Євросуду про те, що він діяв незаконно.

Суддя Родіон Кірєєв, який став знаменитим, засудивши Юлію Тимошенко до 7 років в'язниці в жовтні 2011 року, зник.

Як пише видання "Сегодня", Кірєєв перестав ходити на роботу до Печерського райсуду столиці на Гайцана, 4. Згідно з графіком розглянутих справ, на 25 лютого у Кірєєва було заплановано 10 судових засідань. Однак кабінет Кірєєва №412 пустував: нарадча кімната була порожня, а помічник судді відповіла: "Кірєєв у відпустці. Коли повернеться - не знаю". На питання про те, хто буде вести засідання замість нього, помічник знизала плечима.

За інформацією видання, наводити довідки про суддю вже почали й адвокати Тимошенко - цікавляться, де він, і не виключають, що екс-прем'єр буде домагатися покарання для Кірєєва.

"По-перше, це логічно, але не помста. Будь-яке зло має бути покарано, - сказав адвокат Олександр Плахотнюк. - Вже є рішення Євросуду про те, що він діяв незаконно. Поки що заяви Тимошенко не було, але, швидше за все, вона буде. Я цікавився Кірєєвим. Таке враження, що він поїхав кудись ще минулого тижня".

А голова Вищої кваліфкомісії суддів Ігор Самсін заявив на брифінгу, що на суддю Кірєєва за останні два тижні надійшло близько 100 скарг на його роботу, які зараз перевіряють. !zn