UA / RU
Підтримати ZN.ua

Суддю Тандира залишили під арештом. Він обурився, бо хоче мобілізуватись

Сім’я загиблого заявила, що спочатку вимагатиме покарання.

Святошинський районний суд міста Києва продовжив ще на два місяці запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення застави судді Олександру Тандиру, якого обвинувачують у вчиненні смертельної ДТП у стані алкогольного сп’яніння на блокпосту при в’їзді в Київ, повідомив Офіс генерального прокурора.

Олексій Тандир  залишиться під  вартою до 12 квітня.

Як повідомляє у свою чергу «Суспільне»,  Тандир під час судового засідання подав клопотання про відвід прокурора, оскільки, відповідно до його заяви, 19 грудня звернувся до прокурора Михайла Доманіцького з заявою про бажання мобілізуватися.

«Я підлягаю мобілізації. В мене військове звання. Я давав присягу. Відомо те, що я ВЛК пройшов минулого року. Тому я не розумію, які обставини вже два місяці перевіряє прокурор», - заявив він у суді.

У відповідь прокурор  Доманіцький зазначив, що досі не отримав відповіді від ТЦК і навіть після отримання всіх відповідей закон не зобов’язує його звертатись до суду.

Водночас брат загиблого Олександр Бондаренко заявив, що «мобілізація була і до смерті брата. Я і моя сім'я вважаємо, що спочатку треба відповісти за скоєне, а потім уже мобілізуватися і йти до армії».

Адвокат Тандира Олег Юрченко після засідання суду заявив, що наступного разу він із підзахисним планують звернутися до суду з клопотанням щодо мобілізації обвинуваченого.

Читайте також: Суддя Тандир розлучився із дружиною та відступив їй усе майно

Суддя Макарівського райсуду Олексій Тандир ще в травні під час комендантської години збив насмерть нацгвардійця Вадима Бондаренка на блокпосту в Києві. Як встановило слідство, суддя був напідпитку та значно перевищив швидкість.

Наразі суд перебуває на стадії допиту свідків сторони обвинувачення. Серед восьми допитаних було п'ятеро товаришів Тандира, з якими він відпочивав за кілька годин до трагедії. Двоє перевізників, що надавали свої послуги підсудному, та поліцейська, яка чергувала разом із Вадимом Бондаренком. Загалом, з боку обвинувачення заявлено наразі 32 свідки.