UA / RU
Підтримати ZN.ua

Суддя Вовк пом'якшив запобіжний захід Вікторії «Фортуні» Котеленець

Цілодобовий домашній арешт замінили нічним.

Ветеранці АТО/ООС Вікторії Котеленець, котру заарештували через зовнішню схожості з конвоїркою «параду полонених» в окупованому Донецьку, пом'якшили запобіжний захід. Ухвалу про заміну цілодобового домашнього арешту нічним виніс суддя Печерського суду Сергій Вовк у п'ятницю, 19 березня.

«Тактична перемога! Вікторії "Фортуні" Котеленець пом'якшено запобіжний захід. Тепер це не цілодобовий, а тільки нічний домашній арешт!», - повідомили в групі підтримки «Фортуни».

Про свою готовність поручитися на Вікторію Котеленець суду повідомили депутати Верховної Ради попереднього скликання Ігор Луценко, Оксана Корчинська й Андрій Тетерук, а також волонтерка і ветеранка АТО/ООС Олена Добровольська.

Читайте також: Арешт «Фортуни»: очільниця Мінветеранів вказала на необхідність посади ветеранського омбудсмена

Вікторію Котеленець поліція затримала через зовнішньої схожості з терористкою «ДНР», яка конвоювала українських військових на «параді полонених» в окупованому Донецьку влітку 2014 року.

Котеленець затримали в Міністерстві ветеранів 19 січня, куди вона прийшла отримувати посвідчення учасника бойових дій.

З 2015 по 2017 роки вона воювала в рядах ДУК «Правий сектор», а потім - Української добровольчої армії. Чоловік Вікторії - лейтенант ЗСУ.

Суд відправив матір двох малолітніх дітей в СІЗО на 60 діб без права внесення застави.

У лютому Котеленець звільнили з СІЗО і відправили під цілодобовий домашній арешт.

Починаючи з 2015 року Вікторію неодноразово допитували контррозвідники СБУ і «кожен раз переконувалися, що на фото не вона». За даними Центру «Миротворець», в «параді полонених» брали участь не Котеленець, а донеччанка Ольга Сухова.