UA / RU
Підтримати ZN.ua

Суд зобов'язав ДБР відкрити справу щодо Парубія

Провадження стосується можливого втручання спікера Верховної Ради у здійснення повноважень виборчої комісії.

Шевченківський районний суд Києва ухвалив рішення, згідно з яким Державне бюро розслідувань повинне відкрити кримінальну справу за скаргою громадянина через можливе втручання спікера Верховної Ради Андрія Парубія у здійснення виборчої комісії своїх повноважень. Про це йдеться в ухвалі суду від 22 липня.

Суд отримав скаргу громадянина на бездіяльність слідчого ДБР, який не вніс відомості про вчинене кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань. За словами заявника, він 5 липня відправив у ДБР поштою заяву про втручання Парубієм повноваження виборчої комісії з метою вплинути на її рішення (ч. 4 ст. 157 Кримінального кодексу України).

Однак Держбюро розслідувань не зареєструвало відповідне кримінальне провадження. Скаргу на бездіяльність суд розглянув 22 липня, після чого зобов'язав ДБР відкрити справу.

"Скаргу Особи_1 задовольнити. Зобов'язати слідчого Державного бюро розслідувань України внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про вчинене кримінальне правопорушення згідно із заявою Особи_1 від 04.07.2019, отриманого 08.07.2019, і надати заявнику виписку з Єдиного реєстру досудових розслідувань. Ухвала оскарженню не підлягає", - йдеться в ухвалі слідчого судді Шевченківського райсуду Києва Циктіча Віталія.

Нагадаємо, колишній заступник генерального прокурора часів засудженого за держзраду експрезидента Віктора Януковича Ренат Кузьмін подав в суд на Андрія Парубія. Позов ексзаступника Віктора Пшонки стосується дій спікера ВР, які призвели до скасування реєстрації Кузьміна кандидатом у депутати на дострокові парламентські вибори 21 липня.