UA / RU
Підтримати ZN.ua

Суд засудив "васильківських терористів" до 6 років в'язниці

Обвинувачені у закликах до повалення конституційного ладу і підготовці теракту Сергій Бевз, Ігор Мосійчук, Володимир Шпара відмовилися визнавати свою провину.

Києво-Святошинський районний суд Києва засудив до 6 років тюрми кожного з трьох так званих "васильківських терористів", членів організації "Патріот України" Ігоря Мосійчука, Сергія Бевза та Володимира Шпару, яких звинувачують у плануванні теракту на День незалежності в Києві у 2011 р.

Їх визнано винними у закликах до повалення конституційного ладу, підготовці теракту та незаконному поводженні зі зброєю і вибуховими речовинами. Вирок зачитав суддя Юрій Бурбела.

Враховуючи, що підсудні вже провели у СІЗО за 2 роки, їм залишилося відсидіти за 4 роки.

Під час судового засідання Сергій Бевз, Ігор Мосійчук, Володимир Шпара відмовилися визнавати свою провину.

Під час оголошення вироку в залі суду сталися невеликі сутички прихильників обвинувачених з правоохоронцями. "Ваша нечесть, що ж ти робиш, падло!", - закричали судді із зали суду. "Мосійчук - діабетик", "У них же у всіх малолітні діти!", - обурювалися люди.

Суддя спробував обуритися порушенням порядку у залі, але присутні заглушили його криками "Ганьба!". Почалася сутичка. Працівники міліції почали бити присутніх, але все швидко стихло. Потім зіткнення продовжилися поза залою суду.

Нагадаємо, у серпні 2011 р. у Київській області працівники СБУ викрили групу людей, які нібито збиралися підірвати пам'ятник Леніну у Борисполі.

Пізніше суд заарештував за підозрою у скоєнні даних злочинів депутата Васильківської міської ради, члена ВО "Свобода" Сергія Бевза, депутата Васильківської міської ради, редактора газети "Вечірній Васильків" Ігоря Мосійчука та громадянського активіста Володимира Шпару.

При обшуку у них знайшли листівки з закликом до "повалення влади" і вибуховий пристрій. Затримані тоді заявили, що їх підкинули самі працівники СБУ.

Сам пам'ятник на той момент вже було демонтовано за рішенням Бориспільської міської ради. !zn