UA / RU
Підтримати ZN.ua

Суд засудив українця до 14 років в'язниці за держзраду

Винного також позбавили військового звання.

Корецький райсуд Рівненської області визнав винним і засудив до 14 років позбавлення волі українця, який за завданням співробітника Генштабу ЗС РФ завербував українського військовослужбовця для збору відомостей, що становлять державну таємницю, повідомляє прес-служба ГПУ.

Відзначається також, що винний був позбавлений військового звання.

Відповідний вирок суд виніс у понеділок, 18 грудня. Громадянина України визнали винним у скоєнні злочину за ч.1 ст.111 КК (державна зрада).

Як заявили в ГПУ, чоловік з березня по жовтень 2016 року, виконуючи завдання співробітника Головного управління Генштабу Збройних сил РФ, завербував військовослужбовця ЗСУ для передачі Росії відомостей військового характеру, у тому числі тих, що становлять державну таємницю.

Як повідомлялося, 21 грудня СБУ затримала посадову особу Секретаріату Кабінету міністрів Станіслава Єжова за підозрою у роботі на російські спецслужби. У його обов'язки входив переклад зустрічей глави Кабміну з іноземними делегаціями. Згідно з даними слідства, Єжова завербували під час тривалого закордонного відрядження.

Затриманому вручили повідомлення про підозру й відвезли до ізолятора тимчасового утримання. Зареєстровано кримінальне провадження за ч.1 ст.111 Кримінального кодексу (державна зрада).