UA / RU
Підтримати ZN.ua

Суд засудив співробітника СБУ до трьох років в'язниці за смертельну ДТП

У 2015 році працівник СБУ в стані сп'яніння керував BMW X5. Зіткнення з електроопорою закінчилося загибеллю пасажира.

Оболонський райсуд Києва засудив до трьох років позбавлення волі співробітника Служби безпеки за скоєння смертельної ДТП, повідомила прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України.

У жовтні 2015 року працівник СБУ, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, керував автомобілем марки BMW X5. Не врахувавши дорожню обстановку, він здійснив виїзд на клумбу і зіткнувся з електроопорою, внаслідок чого пасажир авто отримав важкі тілесні ушкодження, від яких помер на місці.

Порушникові призначили покарання у вигляді трьох років позбавлення волі за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу з позбавленням права керування транспортними засобами строком на три роки.

Раніше керівник патрульної поліції Олександр Фацевич розповів про те, що за два місяці 2018 року в Україні зафіксовано спад ДТП і смертності на дорогах порівняно з аналогічним періодом минулого року. Він також назвав чинники, які допомогли знизити смертність та травматизм під час автоаварій.

Детальніше про статистичні дані смертності внаслідок ДТП читайте у статті Ольги Скрипник "Кінські сили vs людське життя" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".