UA / RU
Підтримати ZN.ua

Суд засудив "мінера" київського метро до 4 років в'язниці

Телефонний терорист повністю визнав свою провину.

Дніпровський районний суд Києва засудив "мінера" столичного метрополітену до 4 років позбавлення волі, повідомляє прес-служба поліції Києва.

"протягом тижня в квітні 2017 року зловмисник двічі телефонував у поліцію і повідомив про замінування станцій столичного метрополітену. Раніше судимий зловмисник, який до цього також "мінував" столичну підземку в 2016 році, продовжив розважатися, повідомляючи про підготовку вибуху на станції метро "Героїв Дніпра", - йдеться в повідомленні поліції.

Зазначається, що після оглядів об'єкта та прилеглої території працівники профільних служб не виявили небезпечних предметів, а в результаті оперативно-розшукових заходів "мінера" було затримано.

З'ясувалося, що зловмисник дзвонив з таксофона на вулиці Попудренка. Під час судового засідання обвинувачений повністю визнав свою провину.

Чоловіка засудили за ч. 2 ст. 259 КК України (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності).

Читайте також: Масове "мінування": по всій Україні за день евакуювали понад 30 тисяч осіб

Як повідомлялося, в Одесі поліція за підтримки співробітників СБУ затримала 18-річного хлопця, який 29 листопада повідомив про хибне мінування міжнародного аеропорту "Одеса" і вимагав 4 млн грн.

Зараз триває досудове розслідування в рамках провадження по 1 ч.. ст. 259 КК України (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності).

Хлопцеві загрожує позбавлення волі на термін до 6 років.