UA / RU
Підтримати ZN.ua

Суд засекретив вирок Крисіну за причетність до вбивства Веремія

Текст судового рішення закрито для загального доступу.

Вирок Шевченківського районного суду Києва організатору "тітушек" Юрію Крисіну за причетність до вбивства журналіста В'ячеслава Веремія засекречено, йдеться в судовому рішенні у справі №761/23886/14-к.

Текст судового рішення закрито для загального доступу, передають "Українські Новини".

"Інформація заборонена для публікації відповідно до закону України "Про доступ до судових рішень" (п. 4 ст. 7)", - сказано в документі.

Згідно з цим пунктом, можуть бути закриті у судових рішеннях відомості, що містять інформацію для забезпечення захисту якої розгляд справи або вчинення окремих процесуальних дій відбувалися на закритому судовому засіданні.

Нагадаємо, В'ячеслав Веремій був убитий озброєними "тітушками" в Києві у ніч з 18 на 19 лютого 2014 року під час Революції Гідності.

У вбивстві підозрювали 45-річного Джалала Алієва на прізвисько Діма Дагестанець. У липні стало відомо про ліквідацію Алієва поблизу Горлівки. Своєю чергою керівник групи "тітушок" Крисін обвинувачувався у тому, що в складі групи бив Веремія бейсбольною битою біля Михайлівської площі.

22 грудня Шевченківський райсуд Києва засудив Крисіна до чотирьох років позбавлення волі умовно, звільнивши від покарання з випробувальним терміном у два роки. Крисін у суді визнав свою провину в хуліганстві та нанесенні тілесних ушкоджень, однак він заперечує, що умисно вбив журналіста.

Детальніше про вирок у справі Веремія читайте у матеріалі Євгенії Закревської "Суд виніс м'який вирок Крисіну, який напав на журналіста під час Майдану".