UA / RU
Підтримати ZN.ua

Суд заочно засудив "міністра внутрішніх справ ДНР" до 12 років в'язниці

Колишній правоохоронець у 2014 році зрадив присязі та пішов на службу до терористів.

Колегія суддів Дзержинського міського суду Донецької області у вівторок, 6 червня, ухвалила обвинувальний вирок по відношенню до "міністра внутрішніх справ" терористичної організації "ДНР" Олексія Дікого, повідомляє прес-секретар Генеральної прокуратури України Лариса Сарган.

Помічник терористів заочно засуджений до 12 років в'язниці за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 статті 258-3 КК України - участь у терористичній організації.

Раніше "правоохоронець" бойовиків обіймав посаду заступника начальника управління – начальника відділу боротьби з торгівлею людьми управління боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми ГУМВС України в Донецькій області.

Під час судових слухань встановлено, що у травні-червні 2014 року Олексій Дікій порушив присягу та разом із представниками терористичній організації "ДНР" брав участь у захопленні адміністративної будівлі УБОЗ в Донецькій області, що знаходиться у Донецьку. Пізніше він отримав посаду "першого заступника міністра внутрішніх справ ДНР", а 2015 році отримав "підвищення" до "міністра" і звання "Герой ДНР".

"Досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно колишнього українського правоохоронця проводили слідчі прокуратури Донецької області. Через те, що засуджений перебуває на тимчасово непідконтрольній українській владі території, його судили заочно", - наголосила речниця ГПУ.

Нагадаємо, раніше Харківський суд визнав винним 69-річного сепаратиста, лідера руху "Юго-Восток" Юрія Апухтіна в організації масових заворушень і публічних закликах до насильницької зміни конституційного ладу України і засудив його до шести років позбавлення волі.

Раніше Костянтинівський міськрайонний суд засудив громадянина Російської Федерації до восьми років позбавлення волі за участь у бойових діях проти України у складі незаконних збройних формувань терористичної організації "ДНР".