UA / RU
Підтримати ZN.ua

Суд залишив колишнього голову МЗС Кожару під вартою

Суд залишив в силі заставу для дипломата в 14 млн грн.

Київський апеляційний суд залишив під вартою колишнього міністра закордонних справ Леоніда Кожару. Його підозрюють у вбивстві бізнесмена Сергія Старицького. Про це повідомляє прес-служба Київського апеляційного суду.

Так, запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з можливістю застави в понад 14 мільйонів гривень залишається в силі.

"За результатами апеляційного розгляду постанови слідчого судді Шевченківського районного суду міста Києва від 13 липня 2020 року залишено без без змін, апеляційна скарга боку захисту - без задоволення", - йдеться в повідомленні.

Раніше Шевченківський районний суд Києва продовжив на два місяці арешт Кожарі. 21 травня екс-міністр вніс заставу і вийшов з СІЗО. Адвокати сім'ї убитого подали і виграли апеляцію, 11 червня Кожару повторно заарештували.

Як повідомляло ZN.UA, тіло Сергія Старицького знайшли в будинку екс-міністра закордонних справ Леоніда Кожари. Спочатку мова йшла про те, що правоохоронці в якості основної версії розглядають самогубство. Однак друг убитого Володимир Костерін повідомив про те, що в Старицького стріляли з відстані від 3 до 5 метрів.

У бізнесмена вистрілили з пістолета Jericho 941, зареєстрованого на Кожару. Інцидент стався о 21:50 п'ятниці, 21 лютого, в будинку екс-міністра в селі Чайки Києво-Святошинського району Київської області.

25 березня Леоніду Кожарі вручили підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство - ред.) Кримінального кодексу України.