UA / RU
Підтримати ZN.ua

Суд залишив без змін вирок батьку і сину Павличенкам

Вирок суду, згідно з яким Дмитро Павличенко буде відбувати довічне ув'язнення, а його син Сергій - до 13 років колонії, залишили чинним.

Апеляційний суд Києва залишив без змін вирок суду першої інстанції у справі Дмитра та Сергія Павличенків, яких визнали винними у вбивстві судді Сергія Зубкова. Рішення залишити апеляцію без задоволення було прийнято на засіданні 1 серпня. Оприлюднення рішення відбудеться 7 серпня о 13:30 в Апеляційному суді у Києві.

Зазначимо, що під будівлею суду на Солом'янській площі продовжується мітинг прихильників Павличенків. За словами активістів, вони обурені рішенням суду і збираються обговорити план своїх подальших дій.

Як відомо, 2 жовтня 2012 року Голосіївський районний суд Києва засудив Дмитра Павличенка до довічного ув'язнення, а Сергія Павличенка - до 13 років позбавлення волі за вбивство судді Шевченківського райсуду Києва Сергія Зубкова.

Нагадаємо, 21 березня 2011 року у під'їзді свого будинку на вул. Голосіївська був убитий суддя Шевченківського районного суду Сергій Зубков. На його тілі були виявлені вогнепальні поранення, у тому числі у голову, та три ножових поранення.

За підозрою у скоєнні цього злочину був затриманий Дмитро Павличенко та його син Сергій. 7 грудня 2011 року прокуратура столиці передала до Голосіївського райсуду Києва кримінальну справу за обвинуваченням батька та сина Павличенків у вбивстві судді Зубкова. 2 жовтня 2012 суд засудив Дмитра Павличенка до довічного ув'язнення, а його сина Сергія - до 13 років позбавлення волі. 14 січня 2013 року Апеляційний суд почав розгляд скарги на вирок Голосіївського районного суду столиці у "справі Павличенків". !zn

Читайте також:

Міліція розкрила вбивство судді Шевченківського райсуду

Суд скасував рішення про виселення сім'ї Павличенків, що нібито стало причиною вбивства судді

Після вбивства харківського судді Янукович розпорядився посилити охорону суддів

У Генпрокуратурі побоюються, що проти суддів та міліціонерів візьмуть автомати