UA / RU
Підтримати ZN.ua

Суд заборонив Євромайдани у Луганську і в Черкасах

Вже у шести обласних центрах заборонено акції протесту. Пікети, демонстрації, збори, протести та мітинги заборонено проводити до січня 2014 року.

Суд заборонив проведення будь-яких акцій протесту і мітингів у Луганську і в Черкасах до січня 2014 року.

Черкаський окружний адмінсуд заборонив з 26 листопада по 25 січня 2014 пікети, демонстрації, збори на майданах у центрі міста - Соборній, Дружби народів, Театральній та Європейській. Відповідний адміністративний позов подав виконуючий обов'язки міського голови Черкас Віктор Білоусов. За словами Білоусова, позов він подав через вибори, які відбудуться 15 грудня. "До нас надходять десятки звернень від політичних партій, кандидатів у депутати, від простих жителів про проведення тих чи інших заходів... І всі хочуть у центрі", - зазначив в.о. мера на оперативній нараді в міськвиконкомі.

22-25 листопада у Черкасах на центральній площі міста жителі міста виходили мітингувати на підтримку європейської інтеграції.

Також Окружний адмінсуд Луганська заборонив проведення будь-яких акцій протесту та мітингів у місті до 14 січня 2014 року. Зокрема, проводити акції непокори заборонили окремим громадським організаціям, партіям, а також керівникам цих об'єднань.

26 листопада вранці у Луганську на мітингу за ЄС зібралися близько півсотні осіб. Всупереч забороні, мітингувальники з прапорами ЄС та України в руках і досі стоять на площі. У той же час, правоохоронців і силовиків біля стін ОДА було вдвічі більше.

У міській раді пояснили, що відповідне клопотання про заборону мітингів подали до суду, щоб попередити можливі заворушення між партійними і громадськими опонентами, які подають заявки на акції на один і той же день і час.

Нагадаємо, раніше було заборонено проведення масових акцій протесту у Кременчуці, Одесі, Миколаєві, Чернігові, Харкові, Дніпропетровську, Києві. Українці почали виходити на вулиці міст, протестуючи проти рішення Кабміну про припинення підготовки до підписання Угоди з ЄС. 24 листопада у Києві масова акція протесту зібрала близько 100 тисяч прихильників асоціації з ЄС. !zn

Читайте також:

Суд заборонив акцію протесту на Майдані

У Дніпропетровську невідомі знесли Євромайдан, є постраждалі (відео)

У Чернігові при знесенні Євромайдану один з мітингувальників намагався вчинити самоспалення

В Одесі розігнано Євромайдан, є затримані (відео)

У Кременчуці суд заборонив проведення мітингів

Суд заборонив проведення будь-яких мітингів у центрі Миколаєва