UA / RU
Підтримати ZN.ua

Суд заарештував зловмисника, який побив жінку в поїзді

Чоловіка заарештували на два місяці без альтернативи залогу.

За клопотанням Київської місцевої прокуратури №9 чоловіка, який у вагоні поїзда №84 сполученням "Київ-Маріуполь" намагався згвалтувати жінку, взято під варту без можливості застосування застави, повідомляє в суботу ввечері прес-служба прокуратури Києва.

"У суботу, 1 серпня 2020 року, Солом'янський районний суд столиці підозрюваному обрав безальтернативну запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на строк до 28.09.2020 року включно", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому на сторінці прокуратури міста в Facebook.

У відомстві нагадали, що вранці 31 липня в поліцію Києва надійшло повідомлення про те, що в одному з вагонів пасажирського потягу сполученням "Маріуполь-Київ" пасажир побив і намагався згвалтувати жінку.

За погодженням місцевої прокуратури слідчим відділом відділу поліції на станціях залізничного транспорту ГУ Нацполіціі в м.Києві чоловікові повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 153 (Сексуальне насильство), ч. 2 ст. 122 (Умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. За вчинене йому загрожує до 7 років позбавлення волі.

Як повідомлялося, в ніч на 1 серпня під час руху поїзда №84 сполученням Київ-Маріуполь чоловік скоїв напад на одну з пасажирок і завдав їй тілесні ушкодження. Заступник глави МВС зазначив, що зловмисник - уродженець Запоріжжя Рудзько Віталій Євгенович 1975 року народження - раніше був тричі судимий: в 1996 році за викрадення автомобіля, в 1999 за хуліганство, 2008 році - за крадіжку.