UA / RU
Підтримати ZN.ua

Суд заарештував сина Джемілєва на два місяці

Сина Джемілєва, який застрелив з рушниці людину, помістять для обстеження в Кримську республіканську психіатричну лікарню.

Київський районний суд Сімферополя ухвалив рішення про обрання запобіжного заходу Хайсеру Джемільову, який з необережності застрелив людину, у вигляді утримання під вартою і визначив низку експертиз, включаючи психолого-психіатричну і наркологічну.

Як повідомила прес-секретар прокуратури Криму Наталя Бояркіна, таким чином суд підтримав вимогу обвинувачення. За її словами, терміни утримання під вартою, а також проведення експертиз визначені судом до кінця липня 2013 року.

Суд виніс ухвалу про поміщення його до Кримської республіканської психіатричної лікарні №1 Сімферополя.

Як повідомлялося, 27 травня на офіційному сайті Меджлісу кримськотатарського народу з'явилося повідомлення про те, що молодший син народного депутата України, голови Меджлісу кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва Хайсер Джемілєв з необережності з вогнепальної зброї вбив людину.

Згідно з інформацією сайту, нещасний випадок стався 27 травня близько 15.30 в будинку молодшого сина Джемілєва в м. Бахчисарай в результаті необережного поводження із зареєстрованою зброєю.

В цей час сам глава Меджлісу перебував у Сімферополі, про трагедію, що трапилася, йому повідомив по телефону старший син Ельдар.

Джемілєв у свою чергу повідомив у правоохоронні органи, які виїхали на місце події.

Пізніше в МВС України повідомили, що за фактом вбивства порушено кримінальне провадження за статтею КК України "умисне вбивство". За інформацією ЗМІ, загиблий був другом сім'ї Джемильових. !zn

Читайте також:

Джемілєв заступився за сина-вбивцю і назвав його "психічно нездоровим"

Син глави Меджлісу мустафи Джемілєва з необережності застрелив людини

В Криму повісилася внучка Мустафи Джемілєва