UA / RU
Підтримати ZN.ua

Суд заарештував мера Затоки, підозрюваного у земельних махінаціях на 50 млн грн

Чиновник підозрюється в передачі 3 гектарів рекреаційних земель у приватну власність.

Київський райсуд Одеси обрав запобіжний захід селищному голові Затоки (Білгород-Дністровський район Одеської області) та головному архітектору міста Білгород-Дністровський у вигляді утримання під вартою з правом внесення застави в сумі 5 мільйонів гривень.

Чиновники підозрюються в передачі в приватну власність 3 гектарів рекреаційних земель, повідомив УНІАН з посиланням на прес-службу суду.

"Чиновників підозрюють у зловживанні службовим становищем, а саме - у незаконному відчуженні із комунальної власності та подальшої передачі у приватну власність більше 3 га землі, розташованої на території Затоківської селищної ради. Ринкова вартість землі становить понад 50 млн грн", - відзначили в прес-службі суду.

Читайте також: За намірами депутатів відібрати у місцевої влади гроші з акцизів може критися корупція

Напередодні повідомлялося, що співробітники прокуратури Одеської області повідомили про підозру селищному голові Затоки Василю Звягінцеву, а також голові постійної комісії із земельних питань та головному архітектору Білгород-Дністровського.

Раніше президент України Петро Порошенко розкритикував результати боротьби з корупцією. Системна боротьба з корупцією є однією з вимог західних партнерів України. Захід підштовхує Україну до більш активної боротьби з корупцією. Зокрема, ЄС хоче, аби антикорупційне Нацагенство заробила до квітня.