UA / RU
Підтримати ZN.ua

Суд заарештував двох "свободівців", затриманих у рамках розслідування інциденту біля Кабміну, - джерело

"Суд обрав їм запобіжний захід у вигляді утримання під вартою", - розповіло інформоване джерело у правоохоронних органах, при цьому не уточнивши, який саме суд виніс таке рішення.

Один із судів Києва обрав запобіжний захід у вигляді арешту двом "свободівцям"-активістам київського Євромайдану, затриманим у понеділок увечері, в рамках розслідування кримінального провадження щодо подій, які відбулися в неділю біля будівлі Кабінету міністрів.

Про це агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок вночі повідомило інформоване джерело у правоохоронних органах.

"Суд обрав затриманим "Свободівцям" запобіжний захід у вигляді утримання під вартою", - розповів співрозмовник агентства, не уточнивши при цьому, який саме суд виніс таке рішення.

Найімовірніше, мова йде про Печерський районний суд, виходячи з територіальності, оскільки раніше затриманих активістів доставили до Печерського райуправління міліції.

ТАКОЖ: Відбулися перші затримання активістів київського Євромайдану

Відзначимо, в київському главку міліції через пікет прихильників ВО "Свобода" біля Печерського райуправління на кілька годин було паралізовано його роботу. Серед учасників акції під перебували народні депутати від опозиції: депутат "Батьківщини" Тетяна Слюз, сина якої з ранку забрали до Печерського райвідділу міліції, Леонід Ємець, П.Петренко, (Батьківщина), О.Гелевей, И.Сабій, О.Сиротюк, М.Блавацький, Андрій Іллєнко.

Також там перебували шість автобусів з бійцями "Беркута", крім цього з Маріїнського парку туди направили ще 6 автобусів зі спецназівцями.

Увечері затриманих вивели з райвідділу для подальшого транспортування до ізолятора тимчасового тримання, що розташований за пер.Косогорному, 7 в Києві, повідомили раніше у прес-службі ВО "Свобода".

Раніше депутат Володимир Ар'єв на своїй сторінці у Facebook повідомив, що "Беркут" із застосуванням грубої фізичної сили витягнув з машини сина депутата від "Батьківщини" Тетяни Слюз та ще кількох хлопців".

"Без жодного пояснення причин, машину забрали до Печерського райвідділу, хлопців теж. Одного побили так, що його забрала швидка. Інших тримають в актовій залі відділення без пояснення причин", - зазначив Ар'єв. !zn