UA / RU
Підтримати ZN.ua

Суд заарештував банківські рахунки Попова

Печерський районний суд Києва заарештував рахунки екс-глави КМДА Попова у банку "Хрещатик" та "Індустріалбанку".

Печерський районний суд Києва наклав арешт на банківські рахунки екс-глави Київської міської державної адміністрації Олександра Попова. Про це повідомив адвокат Попова Микола Карнаух.

"Слідство подає клопотання на арешт рахунків (Олександра Попова. - Ред.), Печерський суд задовольняє, не маючи жодних підстав. Наклали арешт на кошти у банку, куди він отримував зарплатню", - розповів адвокат.

При цьому, за його словами, 8 квітня Апеляційний суд відмовив йому у задоволенні скарг на постанови Печерського суду про арешт майна.

"Я подав апеляцію, її було розглянуто і відхилено. Незаконно, необґрунтовано, але оскаржити вже цю ухвалу немає можливості згідно з КПК", - розповів Карнаух.

Адвокат уточнив, що Печерський районний суд 19 березня заарештував рахунки Попова в банку "Хрещатик" і "Індустріалбанку".

ТАКОЖ: Відповідати за розгін Майдану в ніч 30 листопада ніхто не буде

Нагадаємо, Генпрокуратура відновила кримінальні провадження щодо Попова, Сівковича, Клюєва, начальника УМВС у Києві Коряка, його заступника Федчука, причетних до силового розгону студентів в ніч на 30 листопада на столичному Майдані Незалежності.

7 лютого провадження щодо Попова, Сівковича та інших осіб, які підпадають під дію Закону України "Про внесення змін до Закону України про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування і покарання з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зборів", було закрито за рішенням суду.

2 березня Печерський районний суд Києва заборонив Попову залишати межі України і зобов'язав здати закордонний паспорт. !zn

Читайте також:

Суд зняв з Попова і Сівковича звинувачення в перевищенні влади у зв'язку з розгоном Майдану 30 листопада

Генпрокурор припустив, що "Беркут" розігнав Євромайдан без наказу згори

Бійців "Беркута" звільнили від відповідальності за розгін Майдану