UA / RU
Підтримати ZN.ua

Суд виніс вирок "заступнику військового коменданта" окупованого Должанська

Засуджений був також членом незаконного збройного формування "Рим".

Суд засудив до трьох років позбавлення волі бойовика незаконного збройного формування "Рим", який брав участь у бойових діях проти української армії в Луганській області.

"Вироком Біловодського районного суду Луганської області зловмисник визнаний винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 260 (участь у діяльності не передбачених законом збройних формувань) Кримінального кодексу", - повідомив глава прес-служби Генпрокуратури Андрій Лисенко на своїй сторінці в Facebook у середу, 21 лютого.

Слідство встановило, що обвинувачений у жовтні 2014 року був призначений на посаду так званого "заступника військового коменданта з економічно-господарської діяльності" окупованого Свердловська (з 2016 року – Должанськ, – ред.).

Діяльність засудженого була спрямована на силове протистояння Збройним силам України, правоохоронним органам, знищення їх живої сили і матеріальних засобів, а також вчинення тяжких та особливо тяжких кримінальних злочинів.

Нагадаємо, 22 січня у Луганській області суди засудили до різних термінів тюремного ув'язнення трьох бойовиків, у тому числі колишнього учасника незаконного збройного формування "Привид" і інформатора незаконних збройних формувань, а також двох диверсантів і прихильника терористичної організації "ЛНР".