UA / RU
Підтримати ZN.ua

Суд відпустив на свободу засудженого прикордонника Колмогорова

Справу відправили на перегляд.

Перегляд справи Колмогорова не може початися вже третій місяць
Перегляд справи Колмогорова не може початися вже третій місяць
© facebook.com/romanvkulyk
Колмогорова поновили в званні

Вищий спеціалізований суд із розгляду цивільних і кримінальних справ відправив на перегляд справу прикордонника Сергія Колмогорова, засудженого на 13 років позбавлення свобод за вбивство людини в Маріуполі, і відпустив його з-під варти.

Як повідомляє "Українська правда", Вищий спецсуд задовольнив касацію захисту і скасував вирок суду першої інстанції та ухвалу суду апеляційної інстанції.

Зокрема судді вирішили направити справу на новий розгляд до суду першої інстанції.

"Колегія суддів ухвалила: касаційну скаргу захисника задовольнити, вирок Приморського суду Маріуполя і увалу Апеляційного суду Донецької області за Колмогорова відмінити і призначити розгляд справи у суді першої інстанції. Колмогорова з-під варти звільнити", - сказав суддя голосує Кравченко.

Також суд ухвалив рішення негайно відпустити прикордонника з-під варти.

Слова судді присутні зустріли вигуками: "Слава Україні!" та "Прокурорам ганьба! Прокурорів на мило!".

Після цього Колмогорова звільнили з-під варти.

"Я задоволений, але це тільки початок", - прокоментував рішення суду Колмогоров.

Нагадаємо, що 15 листопада 2016 року Приморський райсуд Маріуполя засудив Колмогорова до 13 років тюрми за вбивство чоловіка. Суд визнав, що ввечері 7 вересня 2014 року обвинувачений умисно розстріляв із автомата автомобіль Skoda на околиці Маріуполя, що спричинило загибель 30-річної пасажирки - мешканки Донецька Інни Рожкової.

Колмогоров стверджує, що виконував наказ начальства про зупинення підозрілого автомобіля, який не реагував на вимоги правоохоронців. Прокуратура спростовує наявність такого наказу.