UA / RU
Підтримати ZN.ua

Суд відпустив азербайджанського журналіста Гусейнова на поруки

Журналіста взяли на поруки депутат Микола Княжицький та директор Адвокатського центру в Українській Гельсінській спілці з прав людини Борис Захаров.

Суд відпустив азербайджанського опозиційного журналіста Фікрата Гусейнова на поруки народного депутата від фракції "Народний фронт" Миколи Княжицького і директора Адвокатського центру в Українській Гельсінській спілці з прав людини Бориса Захарова, про що і повідомив Княжицький в Facebook.

"Тільки що суд віддав нам з Борисом Захаровим на поруки азербайджанського журналіста Фікрата Гусейнова, проти екстрадиції якого виступили Фрідом Хаус, Гельсінська спілка з прав людини, посольство Нідерландів, правозахисні організації", - написав Княжицький.

Нагадаємо, що про затримання Гусейнова стало відомо 14 жовтня. Як повідомили у Держприкордонслужбі України, причина затримання – знаходження журналіста в базі Інтерполу. Координатор проекту "Без кордонів" Максим Буткевич повідомив про те, що Гусейнова затримали в аеропорту "Бориспіль" вже по дорозі з України, на в'їзді у нього проблем не було. 17 жовтня журналіста заарештували на 18 днів і відправили до Лук'янівського СІЗО в Києві.

Опозиційний журналіст залишив Азербайджан 10 років тому, після того, як його викрали і жорстоко побили, викрадачі знайдені не були. Як повідомляють колеги Гусейнова, він отримав громадянство Нідерландів і співпрацює з опозиційним телеканалом "Туран", що транслюються з-за кордону.