UA / RU
Підтримати ZN.ua

Суд відправив посередника Гужви під цілодобовий під домашній арешт

Затриманий проведе під арештом два місяці.

Шевченківський район суд Києві обрав запобіжний захід посереднику головного редактора інтернет-видання "Страна.uа" Ігорю Гужві, повідомляє прес-секретар прокуратури Києва Надія Максимець.

Чоловік перебуватиме під цілодобовим домашнім арештом у Харкові два місяці.

"Такий запобіжний захід Шевченківський райсуд Києва за клопотанням столичної прокуратури обрав чоловіку, який представлялся помічником керівника інтернет-видання "Страна.ua" та був затриманий разом із ним за підозрою у вимаганні коштів у народного депутата", - повідомила Максимець.

При цьому прізвище та ім'я посередника не розголошуються.

Як повідомляла в ефірі "112 Україна" прес-секретар прокуратури, посередник співпрацює зі слідством і дає обвинувальні свідчення на адресу шефа. Для головного редактора "Страна.uа" сторона обвинувачення проситиме утримання під вартою з можливістю внесення трьох мільйонів гривень застави.

У ніч на 23 червня правоохоронці провели обшуки в офісі видання "Страна.uа", а ближче до ранку – затримали головного редактора "Cтраны" Ігоря Гужву.

За даними слідства, Гужва вимагав та отримав гроші у одного з народних депутатів за відмову від публікації компрометуючих матеріалів.

DT.UA зібрало всю наявну інформацію про події.