UA / RU
Підтримати ZN.ua

Суд відправив екс-голову УЦОЯО Лікарчука на місяць під домашній арешт

Протягом дня Лікарчуку оголосили підозру й обрали запобіжний захід.

У четвер, 30 червня Печерський суд Києва втановив колишньому главі Українського центру оцінювання якості освіти Ігорю Лікарчуку запобіжний захід у вигляді вечірнього домашнього арешту.

Суд зобов'язав Лікарчука у вечірній час перебувати на дачі протягом чотирьох тижнів, повідомив син екс-керівника УЦОЯО, колишній голова митної служби Костянтин Лікарчук на своїй сторінці в Facebook ввечері в четвер, 30 червня.

"Моєму батькові призначили домашній арешт з 22:00 до 7:00 на дачі до 28 липня", – уточнив Костянтин Лікарчук.

Ігор Лікарчук, у свою чергу, поділився враженнями від допиту, заявивши, що слідство не має доказів, достатніх для пред'явлення підозри.

Констинтин Лікарчук також уточнив, що екс-главу УЦОЯО підозрюють у порушенні низки статей Кримінального кодексу, не назвавши їх при цьому.

"Основний "злочин", яке інкримінується моєму батькові - це підписання в жовтні 2007 року наказу про розподіл обов'язків між своїми заступниками", – додав колишній глава митної служби.

Читайте також: Лікарчук: Зовнішнє незалежне оцінювання в 2016 році є майже неможливим

Нагадаємо, 21 липня минулого року генеральний прокурор Віктор Шокін заявив, що керівник Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук підозрюється у зловживанні службовим становищем і фальсифікації результатів тестування ЗНО. У Міносвіти розповіли, що у ході спецоперації" у Лікарчука вилучили дві ручки і чашку.

На наступний день Кабмін усунув Ігоря Лікарчука від виконання обов'язків директора УЦОЯО на час проведення розслідування Генеральною прокуратурою. Сам Лікарчук в результаті скандалу написав заяву про звільнення, але в Міністерстві освіти і науки йому не дали ходу. Відставка Лікарчука була прийнята Кабміном 22 вересня після повторної подачі заяви про звільнення директором УЦОЯО.