UA / RU
Підтримати ZN.ua

Суд відмовив Кротевичу у розгляді скарги на ДБР через непорушену справу проти Содоля

Кажуть, що недостатньо підстав.

Шевченківський суд міста  Києва відмовився розглядати скаргу начальника штабу 12-ї бригади Нацгвардії «Азов» Богдана Кротевича на Державне бюро розслідувань, яке у свою чергу відмовилось відкрили справу проти колишнього командувача Об'єднаних сил ЗСУ Юрія Содоля, якого Кротевич звинувачує у «численних помилках, що призвели до загибелі багатьох військових».

Telegram-канал «ҐРУНТ» із посиланням на адвока Кротевича Валентина Бондарчука зазначив, що суд відмовив у позові через «відсутність складу злочину», мовляв Кротевич не надав достатньо доказів злочину.

Читайте також: Після скарги «Пташки» деяких посадовців 59 бригади притягнули до відповідальності

Нагадаємо, у червні Кротевич звернувся до ДБР із закликом провести розслідування щодо генерал-лейтенанта Юрія Содоля.  

Згодом журналісти The Washington Post заявили, що отримали доступ до листа Кротевича до ДБР, в якому він звинуватив Содоля у численних помилках, починаючи з його ролі командира під час оборони Маріуполя у 2022 році. Також він закликав перевірити дії Содоля під час прориву кордону в Харківській області.

Через суспільний резонанс справи президент України Володимир Зеленський замінив командувача Об'єднаних сил ЗСУ, усунувши Содоля з цієї посади.

Водночас у липні Кротевич повідомив, що подав скаргу в суд на ДБР, через те, що бюро не порушило справу проти екскомандувача Обʼєднаних сил ЗСУ Содоля та заявив, що справу хочуть зам’яти.